Tegyen egy virtuális sétát panzió és éttermünkben!

Siroki vár

A település történetének szerves részét képezi a siroki vár, mely romjaiban is megragadó látványt nyújt az év minden hónapjában. A vár a település központjától egy km-re, az északra levõ Vár-hegy 294 méter magas kopár riolittufa kúpján található.
A középkorban a Tarna-völgyében észak felé vezetõ utak lezárására és ellenõrzésére igen alkalmas helyen épült,bár elsõsorban földesúri magánvár volt, stratégiai szerepet alig töltött be. A vár egy részét az előző években felújították és a felújítás tovább is tart. Tiszta levegő, szép zöld környezet és a csodálatos panoráma a vár tetejéről egy nagyszerű élményt nyújt az ide látogatóknak.

Program: Minden évben június harmadik hetében rendezik meg a Siroki Várnapokat. A Várnapok alkalmával számos érdekes programmal várják az idelátogatókat. Ilyenek pl. a huszárok, vitézek, íjászok felvonulása, a lovagi vagy a vitézi torna.

Egerszalók - Gyógyfürdő

Magyarország észak-keleti részén, a Bükk hegység lábainál a Laskó patak partján, Eger város közvetlen szomszédságában terül el. Egerszalók az egri történelmi borvidék része: 600 ha területen termelik itt az Egri Bikavér alapanyagait és a fehér borfajtákhoz a zenitet, leánykát, muskotályt és olaszrizlinget. Az igazi nevezetesség azonban a község déli részén a föld mélyébol feltörõ hõforrás. A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, melynek metakovasav tartalma is jelentékeny, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Csontsérülések utókezelésére, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására bizonyítottan kiváló.

Az egerszalóki gyógyfürdõ egész évben üzemel, és a siroki Vár Panziótól mindössze 20 km-re található.

 

Borics Pál hagyatéka

Sirok sajátos adottságai a kövek többirányú használhatósága kitermelt néhány iparágat. Ezekkel párhuzamosan fejlõdött a kõszobrászat. Borics Pál (1912-1969) siroki születésû szobrászmûvészt méltán nevezték a " gyermekének". Alkotásai mai napig kõszobrászatunk idõt álló alkotásai. A könyvtárban munkásságának egy része megtekinthetõ.

 

Bükkszék - Gyógyfürdő

Bükkszék változatos természeti környezetben lévõ üdülõfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Pétervásári-dombságon, Egertõl Sirokon át 27 km-re, Bükkszenttetõn át 20 km-re északnyugatra, a Tarna-völgyének peremén fekszik. A bükkszéki fürdõben két gyógyvízzel töltött medence, valamint egy 1000 m2 feszített víztükrû édes vízi medence szolgálja a gyógyulni és pihenni vágyók kikapcsolódását. Gyógyító hatású, az ország határain túl is ismert vizét Salvus néven palackozzák. A gyógyvíz mind fürdõ-, mind ivókúra formájában alkalmas különbözõ betegségek gyógyítására.

A bükkszéki gyógyfürdõ május 1-jétõl augusztus 31-ig üzemel, és a siroki Vár Panziótól mindössze 6 km-re található

Kútvölgy

Kedvelt kirándulóhely Siroktól pár percre a hangulatos, szépen gondozott Kútvölgy. Sokan keresik fel egy-egy szalonnasütés, kikapcsolódás céljából.

Szobafoglalás

Zárt és fedett parkoló áll a vendégeink részére!

Köszönjük a szobafoglalást/ajánlatkérést! Munkatársunk 72 órán belül felkeresi Önt.

Munkatársunk 72 órán belül felkeresi Önt telefonon vagy e-mailben szobafoglalás visszaigazolásával vagy az Ön igényeihez kialakított ajánlatunkkal.